Etichete

, , , , , , , ,

M-a prins! Recunosc! Şi ori de câte ori voi avea ocazia, am să citez fragmente din carţile Mihaelei Rădulescu, nu de alta, dar aşa poate vom înţelege şi noi bărbaţii, prin prisma ochilor unei femei.

Imagine

Statuia lui David, Michelangelo-simbolul virtuţii şi al curajului

,,Bărbaţii care poposesc mai puţin în viaţa unei femei par a avea mai multe calităţi decât cei de lângă care trăim zilnic, ne bem cafeaua, ne spălăm pe dinţi, plângem sau ne bucurăm.
Bărbaţii văzuţi la distanţă, de obicei la braţul altor femeii, par a fi mai competitivi, mai meritoşi decât cel pe care-l vedem lăsându-şi zilnic şosetele pe canapea. Bărbatul din lume e întotdeauna mai strălucitor decât cel din propria bucătărie, iar manşetele impecabile ale domnului de la masa vecină arată infinit mai bine decât coşul de pe spatele soţului. Diferenţa dintre realitatea pe care o trăim şi cea pe care o contemplăm cu suspine constă doar în superficialitatea de a nu pricepe la timp că un bărbat ţi se pare mai bun ca al tău doar dacă nu eşti fericită…
Dar dacă eşti? Dacă eşti îndrăgostită lulea de bărbatul tău şi îţi ajunge în toate privinţele? Bărbatul tău e ideal pt că ţi-a venit din întâmplare cu tot ce a cerut sufletul tău.
Bărbatul tău ţi-a ieşit în cale cu pâinea şi sarea vieţii, îmbrăţişarea lui are exact forma zâmbetului tău, iar în ochii lui se vede norocul tău de a te fi întâlnit.
Lui nu-i trebuie să-i ceri nimic, pt că îţi dă totul.
Pe el nu trebuie să-l minţi cu nimic, pt că înţelege orice.
Lângă el nu îţi este frică de nimeni, pt că eşti cel mai de preţ bun al lui şi nu va risca cu nimic să te piardă.
Acolo unde începe slăbiciunea lui, apare subtil forţa ta, iar situaţia inversă e motorul fericirii tale.
Bărbatul ideal e liber pt că te-ai îndrăgostit de aripile lui, iar umărul lui e locul tău de spovedanie, de răsfăţ sau de alint. Lângă el, lumea e un spaţiu mult mai prietenos, iar ploaia e mereu caldă.
Fiecare mişcare a lui e spectacolul tău preferat, iar grija pt el e cea mai dragă îndeletnicire a existenţei tale.
Bărbatului tău ideal îi zâmbeşti în somn, pt că iubirea ta nu adoarme nicicând, iar respiraţia lui te sincronizează cu universul în care ţi-a fost dat să trăieşti.
Bărbatul ideal, după care eşti nebună, te învaţă să fii femeie, să-ţi arăţi interiorul cu aceeaşi graţie cu care mâinile tale îi cuceresc obrajii, buzele şi gâtul…
Pe buzele tale ai mereu un sărut de rezervă, astfel încât să nu sufere niciuna din părţile implicate în îmbrăţişarea vieţii în doi..
Bărbatul tău e ideal pt că l-ai întâlnit exact în momentul în care nu mai visai la el şi va rămâne ideal câtă vreme îţi va ţine sufletul în palme…
Dacă sufletul tău nu e negru, ci atât de luminos încât să înţeleagă că iubirea înseamnă TOT, bărbatul ideal va fi mereu cel de lângă tine şi nu cel de pe trotuarul de vis-a-vis, de la braţul altei femei, de pe ecran sau din cărţi..
E posibil ca bărbatul ideal să fie plăsmuit din imaginaţie, din dorinţă, ba chiar din neputinţă, dar dacă lacrima ta se prelinge pe obrazul lui, înseamnă că el este, negreşit…
Dacă nu l-ai repetat în casa ta, e musai să-l găseşti. Bărbatul ideal nu se caută după o schemă anume, nu trăieşte într-o climă aparte şi nu răspunde doar la semnale specifice.
Poate că trece în momentul acesta sub fereastra ta sau poate prin biroul tău, poate mâine va traversa strada odată cu tine…
Ridică ochii şi vei şti, nu mă întreba cum…
Poate că nu are ochi albaştri, 1,90 m şi muşchi de oţel, dar poate că are exact ceea ce îţi lipseşte ţie…
Un prieten?
Un bărbat senzaţional în pat?
Un soţ?
Un partener în week-end?
Un munte de tandreţe?
Un intelectual rafinat cu care să te simţi înţeleasă şi subtilizată mediocrităţii_
Un artist care să-ţi iubească urma paşilor?
Un tip practic şi haios, cu care să te simţi în siguranţă şi cu care să nu te plictiseşti?
Un tip pe care să-l adormi, pe care să-l dirijezi, să-l formatezi şi sa-l activezi după pofta inimii?
Un tip imprevizibil, care sp te tină în tensiune şi pe care să-l aştepţi cu sufletul la gură?
Unul care să te chiuie şi care să+ţi ofere doar un dram din ce meriţi?
Un bărbat identic în preocupări, vise, determinare şi talent?
Ce şanse ai să-l găseşti?
Tare aş vrea să răspund la aceste întrebări, dar n-o pot face în locul nimănui.
Singura certitudine la această loterie a vieţii e că, odată găsit, idealul n-ar trebuie să mai suporte nici o modificare pe care am fi tentante s-o facem.
Dacă răzbim şi-l găsim, propun să-l iubim şi gata.
Restul ar fi o pierdere de timp.
Şi de şansă.
Şi de tinereţe…”

Reclame