Etichete

, , , , ,

Am promis ca revin cu impresii dupa excursia mea facuta pe 3-4 noiembrie la Cheile Bicazului-Lacul Rosu. Mi-am dorit dintotdeauna sa ajung in Piatra Neamt, implicit la munte. Si cum maicamea e dintr-un sat apropiat de Piatra Neamt, mi-a tot promis ca ma duce, dar nu a reusit niciodata. Asa ca am zis DA din prima la auzirea aceste initiative. Nici nu a fost complicat intrucat prietenul meu e din Bacau, la o aruncatura de bat de Piatra Neamt. Si iata ca am pornit la drum. Plecati de joi din Bucuresti pentru a mai starui prin Bacau, orasul meu de suflet, sambata am pus tara la cale si am pornit la drum. Pentru Alex, prietenul meu si celalalt cuplu cu care am mers, peisajul le era familiar, insa eu…ma uitam lipita de geam la peisajul care-mi taiase demult rasuflarea.

Am coborat in Piatra Neamt, la Kaufland sa facem cumparaturi, eram absorbita de colinele pe care erau ridicate blocurile avand in spatele lor statia pentru telegondole. Minunat. As mai fi stat dar pierdeam din timp si se intuneca devreme, asa ca am pornit spre Cheile Bicazului, judetul Neamt locul unde urma sa ne cazam. Am ramas profund impresionati cazare, o viluta cu 2 etaje , la parter, garajul iar in mansarda, un apartament cu doua dormitoare, living spatios si complet utilat plus baia. Ne-am cazat si am pornit spre Lacul Rosu, o portiune de pamant, care te lasa fara cuvinte.

Imagine

Am facut poze, am pozat ratele de pe lac, am ras de copilasii care se impiedicau de trepte sau care alergau cate un caine maidanez si ne-am indreptat usor dar sigur inapoi spre cabana. Am pregatit toate cele pentru gratar si am iesit in curte la foisor. Era un frig…dar linistea asurzitoare si faptul ca eram impreuna a facut din acest detaliu, unul nesemnificativ. Am savurat gratarul asteptat 6 luni de zile, apoi a inceput o sesiune de rummy cu rasete, chicoteli, distractie si voie buna. A trecut timpul foarte repede, dar ne-a prins extraordinar de bine linistea si relaxarea din inima naturii. Duminica, am pornit la drum spre casa nu inainte de a vedea Cheile Bicazului si Barajul Bicaz.Imagine

Imagine

Imagine

Barajul Bicaz din ultima poza… un loc neschimbat in ciudat vremurilor si a oamenilor.

M-as reintoarce oricand, in aceasta portiune de Romanie, pentru ca avem locuri si taramuri extraordinar de frumoase si autentice.

Recomand cu caldura iubitorilor de drumetii si nu numai, acesasta destinatie! Va pup!

Reclame